Flickorna på Englandsbåten

         

Det här är en spännande bok, en riktig bladvändare! Den danska journalisten Nora Sand jobbar i London som korrespondent för en dansk tidning. På en loppis utanför London fyndar hon en sliten gammal resväska i läder, precis en sådan hon letat efter. När hon kommer hem med sitt fynd så upptäcker hon att det bakom fodret i väskan ligger en bunt gamla foton. Alla föreställer unga flickor som på ett amatörmässigt sätt poserar för en fotograf. Ett av fotona fångar särskilt Noras intresse, för det föreställer två flickor som försvann från en färja mellan Danmark och England 1985. Nora känner igen flickorna eftersom fallet med deras försvinnande varit med i ett TV-program om olösta kriminalgåtor.

Nora Sand visar sig vara en ytterst kompetent journalist som inte släpper ett spår när hon väl fått upp det. Man vill inte sluta läsa för det är så intressant att hela tiden följa Noras trägna arbete med att ta reda på vad som hände de där flickorna 1985. Att det sedan dyker upp en ungdomskärlek som komplicerar hennes liv, förhöjer historien ytterligare! Slutet innehåller en oväntad vändning och är ruskigt spännande!

Flickorna på Englandsbåten är den danska författaren Lone Theils debutbok. Uppföljaren kommer ut nu i september och heter Den blå poetens kärlek. Den kommer jag att läsa!

Lämna en kommentar